دردسر عجیب میلان در لیگ اروپا؛ مالکیت مشترک دردسر ساز میشود؟!
تولوز فرانسه و میلان ایتالیا به سبب مالکیت مشترک کمپانی ردبرد، قرعهکشی پلیآف لیگ اروپا را تحت تاثیر قرار میدهند.
دور گروهی مسابقات کنفرانس لیگ فوتبال اروپا همچون مسابقات لیگ اروپا پنجشنبه شب به پایان رسید و درحالی که قرار است قرعهکشی مرحله پلیآف مسابقات عصر دوشنبه انجام شود، اتحادیه فوتبال اروپا با یک مشکل جدید دست و پنجه نرم خواهد کرد.
میلان با قرار گرفتن در رتبه سوم گروهش در لیگ قهرمانان، چارهای جز به میدان رفتن در مرحله پلیآف لیگ اروپا نخواهد داشت و ماه فوریه با یکی از تیمهای رتبه دوم دور گروهی لیگ اروپا از مارسی گرفته تا اسپورتینگ لیسبون مسابقه میدهد. میلان برای رسیدن به دور یک هشتم نهایی لیگ اروپا اما بدون شک رم را بهعنوان تیمی از کشور یکسان مقابل خود نخواهد دید و این مهم قرعه تولوز را هم شامل میشود.
البته که مشکل مواجهه 2 تیم از کشور یکسان از دور یکچهارم نهایی وجود نخواهد داشت اما اگر هم تولوز و هم میلان موفق به صعود از مرحله پلیآف، سپس رسیدن به مرحله یک چهارم نهایی شوند، این دردسر ابعاد تازهای برای یوفا پیدا خواهد کرد.
تولوز و میلان، کمپانی ردبرد را بهعنوان مالکان مشترک به خود میبینند و دوستان کاردیناله، برای خروج از این بحران چارهای جز فروختن بیش از 85 درصد سهام باشگاه تولوز ندارد.
از سال 1998 و با قابلیت اجرایی از سال 2001 در بند نخست از ماده پنجم آیین نامه یوفا آمده اگر 2 باشگاه یا بیشتر با مالکیت یکسان، چه به با ارتباط مستقیم و چه غیرمستقیم میان مدیریت 2 باشگاه، مجوز حضور در رقابتهای اروپایی را کسب کنند، یکی از آنها ناچار به کنار رفتن از مسابقات خواهد بود. صد البته در سالهای اخیر بارها و بارها این قانون تحت نظارت رئیس جدید یوفا نادیده گرفته شده است.
قرعه های احتمالی میلان، جدال با اسطوره
این احتمال وجود دارد که میلان در رقابتهای لیگ اروپا مجبور به تقابل با تیم جنارو گتوزو شود.
یکی از سختترین و البته تلخترین قرعهها برای میلان این است که با المپیک مارسی روبهرو شود. آنها تیمی قدرتمند هستند که برایتون توانست در آخرین دیدار مرحله گروهی برابرشان به پیروزی برسد و این تیم را راهی پلیآف کند.
اما مشکل اصلی اینجاست که گتوزو هدایت این تیم را برعهده دارد و شاید میلان و خصوصا هواداران این تیم تمایلی به تقابل با اسطوره سابقشان که از محبوبیت خاصی هم در بین آنها برخوردار است نداشته باشند اما باید دید که در نهایت قرعهکشی به چه صورت پیش خواهد رفت و چه تیمی حریف این میلان خواهد شد.
میلان که امیدوار است با قرعهای سخت از جمله مارسی مواجه نشود، احتمال تقابل با اسپورتینگ، فرایبورگ، اسپارتا پراگ، رن و قرهباغ را دارد.
در این میان، تولوز هم میتوانست در این مرحله یکی از رقبای احتمالی میلان لقب بگیرد اما در قرعهکشی، 2 تیم به احتمال فراوان از یکدیگر جدا نگه داشته خواهند شد و 2 تیمی که از یک کشور یکسان یا دارای مالکیت مشترک باشند، در این مرحله طبق قوانین فیفا با یکدیگر مواجه نمیشوند.
فرار از قانون؛ به راحتی!
سال 2017، وقتی سالزبورگ اتریش و لایپزیش آلمان مجوز حضور در لیگ قهرمانان اروپا تحت مالکیت مشترک ابر کمپانی ردبول را به دست آوردند، مالکان این باشگاهها با تغییر و گنجاندن سر نام RB پیش از نام باشگاه لایپزیش تحت عنوان « راسنبال اشپورت» بهجای ردبول، از این بند قانونی فرار کردند و سال 2019 دو تیم تحت مالکیت مستقیم کمپانی ردبول، یکی از فوتبال اتریش و دیگری آلمان حضور همزمان در دور گروهی رقابتها را تجربه کردند.
آن سال بخت با یوفا یار بود که ردبول لایپزیش بهعنوان صدرنشین گروه به دور حذفی لیگ قهرمانان رسید و باتوجه به قرار گرفتن در رتبه سوم گروه، ردبول سالزبورگ به لیگ اروپا تبعید شد. اگر سالزبورگ موفق به شکست دادن ناپولی میشد، 2 تیم با مالکیت مشترک راهی جمع 16 تیم برتر لیگ قهرمانان اروپا میشدند و احتمال برخوردشان در مرحله یک چهارم نهایی وجود داشت.
سال 2020 این اتفاق تکرار شد و درحالی که سالزبورگ بار دیگر از رتبه سوم گروهش به لیگ اروپا تبعید شد، لایپزیش به لطف پیروزی در واپسین دیدار دور گروهی بالاتر از منچستریونایتد به دور حذفی لیگ قهرمانان رسید و اگر شاگردان اوله سولسشائر موفق به کسب برتری مقابل پسران ناگلزمن میشدند، ردبول لایپزیش و ردبول سالزبورگ این بار در مرحله یک چهارمنهایی لیگ اروپا شانس رویارویی میداشتند.
این اتفاق اکنون برای میلان و تولوز افتاده و با توجه به مالکیت مشترک بسیاری تیمهای در سطح اول فوتبال اروپا، بعید نیست بارها و بارهای دیگر در سالهای آینده تکرار شود.
No comment