سوپرلیگ چین در آستانه فرو‌پاشی

سوپرلیگ چین در آستانه فرو‌پاشی

سوپرلیگ چین در آستانه فرو‌پاشی

___ ___ ___ ___ ___

سوپرلیگ چین که زمانی پررونق بود و بازیکنان شناخته شده‌ای را از اروپا خرید، اکنون نشانه‌هایی از فروپاشی را از خود بروز می‌دهد.

سوپرلیگ چین از نیمه دوم سال گذشته با تغییرات بزرگی روبه‌رو شده است. ابتدا گروه اورگراند با یک بحران عملیاتی مواجه شد که باعث شد تیم گوانگژو در پرداخت دستمزد بازیکنان با مشکل روبه‌رو شود. گزارش شده است که حدود 70 درصد از 16 تیم سوپرلیگ چین معوقه دستمزد دارند.

رسانه‌ها مدعی هستند که به جز دو یا سه تیم مانند شاندونگ، سایر تیم‌ها با بحران‌های مالی در درجات مختلف مواجه هستند. به‌منظور تسهیل وضعیت مالی، هر تیم در حال مذاکره با بازیکنان در مورد کاهش دستمزد است که در این میان، تیم گوانگژو در پاسخ به این درخواست پیش قدم شد و یک طرح محدودیت حقوقی برای تیم اول با سقف 600هزار یوان معرفی کرد،این باشگاه قرارداد خود را با 5 بازیکن بین المللی فسخ کرد.!

علاوه بر این، برخی از بازیکنان در شبکه‌های اجتماعی درخواست دستمزد کرده‌اند که نشان می‌دهد باشگاه مبالغ زیادی به آنها بدهکار است و توان پرداختش را ندارد. گزارش یاد شده در نهایت به این نکته اشاره کرده که سوپرلیگ چین که زمانی پررونق بود و بازیکنان شناخته شده‌ای را از اروپا خرید، اکنون نشانه‌هایی از فروپاشی را از خود بروز می‌دهد.

 

نابودی هفت باشگاه فوتبال در کشور چین

هفت باشگاه چینی برای فرار از پرداخت بدهی‌های هنگفت و طلبکاران خارجی، اعلام انحلال کردند.

سال‌های اخیر باشگاه‌های زیادی از فوتبال چین کنار رفته و اعلام ورشکستگی کرده‌اند که شاید یکی از عجیب‌ترین آنها، انحلال “جیانسو سونینگ”بود که تنها چند ماه بعد از قهرمانی در سوپرلیگ رقم خورد. این اتفاقات به دلیل بحران‌های مالی گسترده در فوتبال این کشور و البته افشای فسادهایی رخ داده که چند ماه پیش بازداشت رئیس فدراسیون فوتبال و سرمربی تیم بزرگسالان چین را هم به دنبال داشت.

در تازه‌ترین اتفاق و در آستانه شروع لیگ، 7 باشگاه اعلام کرده‌اند که دیگر حاضر به تیم‌داری نیستند و با وجود داشتن سهمیه سوپرلیگ و لیگ یک، نمی‌خواهند در مسابقات شرکت کنند.

در بین این باشگاه‌ها شاید نام گوانژو سیتی جلب توجه بیشتری کند. تیمی که روزگاری حتی اریکسن معروف سوئدی را هم روی نیمکت داشت، اما حالا مرگ خودخواسته را اعلام کرده است. این تیم در سال 2002 تونی اولیویرا را به عنوان سرمربی روی نیمکت خود داشت.

انحلال دسته‌جمعی چند باشگاه پس از آن رخ داد که فدراسیون فوتبال چین سازوکاری جدید برای مجوز حرفه‌ای ملی تعبیه و اعلام کرد که باشگاه‌هایی با بدهکاری زیاد، دیگر حق حضور در سوپرلیگ و لیگ یک چین را نخواهند داشت.

سازوکار فدراسیون چین شباهت جالبی به لایسنس کنفدراسیون فوتبال آسیا هم دارد. به طوری که باشگاه‌های دارای حکم بدهی قطعی فیفا، دیگر امکان بازی در سطوح حرفه‌ای فوتبال در چین را ندارند و تا زمان تسویه حساب باید در لیگ‌های آماتوری بازی کنند.

نکته جالب اینکه 7 باشگاه چینی برای فرار از پرداخت بدهی‌ به بازیکنان خارجی، تصمیمی عجیب گرفتند. آنها انحلال و ورشکستگی خود را در حالی اعلام کردند که با این تصمیم حالا دیگر مسئولیت پرداخت مطالبات طلبکاران را هم نخواهند داشت و عملا یک فرار عجیب از دست طلبکاران خود انجام داده‌اند.

به طور کلی فوتبال چین بعد از کرونا دچار بحران مالی شده و بعد از سرمایه‌گذاری عظیم، حالا در یک سراشیبی قرار دارد. دولت چین و وزارت ورزش این کشور که روزگاری با هزینه‌های گراف و به زعم کارشناسان بی‌برنامه، رؤیاهای بزرگ را در سر می‌پروراندند، حالا ادعا می‌کنند قصد دارند پاکسازی بالا به پایین انجام دهند. لیگ فوتبالی که ادعا می‌کرد به زودی در کنار 5 لیگ برتر دنیا قرار خواهد گرفت، روزهای تلخی را تجربه کند.

 

advanced divider
advanced divider

ویدیو از خلاصه بازی دو تیم

جدول لیگ آلمان

#
Club
M
W
D
L
Pt
1
34
24
5
5
77
2
34
22
3
9
69
3
34
19
7
8
64
4
34
17
7
10
58
5
34
16
9
9
57

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوپرلیگ چین در آستانه فرو‌پاشی
P