معرفی ورزشگاه های کشور قطر برای جام جهانی
ــ ــ ــ ــ ــ ــ ــ
کشور قطر در جنوب قاره آسیا قرار گرفتهاست، پایتخت کشور قطر «دوحه» نام دارد و مساحت آن حدود ۴۴۶۸ مایل مربع است. کشور قطر جمعیتی بالغ بر ۳ میلیون نفر دارد. این کشور برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ افزایش تعداد پرواز قطر و استادیوم با ظرفیت بالا را در برنامه اجرایی خود داشته است. در هر یک از استادیومهای این کشور تجهیزات پیشرفتهای برای خنک نگهداشتن دمای استادیوم وجود دارد.
استادیوم البیت

این استادیوم گنجایش ۶۰ هزار تماشاچی را دارد. طراحی خاص این استادیوم یکی از جذابیت های آن شده است. استادیوم البیت به گونهای طراحیشده است که انگار در درون یک چادر بسیار بزرگ قرار گرفتهاست. نام این استادیوم نیز برگرفتهشده از طراحی منحصربهفرد آن است. «بیت الشعر» نام چادرهای قدیمی است که توسط مردم چادرنشین قطر و حاشیه خلیجفارس استفاده میشدهاست.
طراحی این استادیوم به گونهای است که به تاریخ گذشته مردمان این منطقه احترام گذاشته و از طرفی با طراحی مدرن و متناسب با محیط زیست توان این کشور را در حوزه تکنولوژی و احترام به طبیعت نشان میدهد.بازیهای افتتاحیه جامجهانی و نیمهنهایی در این استادیوم برگزار میشود.
استادیوم راس ابو عبود یا 974

یکی از جذاب ترین ورزشگاه های دنیا در شهر دوحه استادیوم راس ابو عبود نام دارد. ۴۰ هزار تماشاچی میتوانند بازیهای جامجهانی ۲۰۲۲ که در این استادیوم برگزار میشود را از نزدیک تماشا کنند. یکی از نکات بسیار جالب درباره نحوه ساخت این استادیوم مصالح و مواد اولیه بکار گرفتهشده در آن است. استادیوم راس ابوعبود از کانتینرهای حملونقل ساختهشده است و بعد از اتمام بازیهای جامجهانی ۲۰۲۲، قطعات آن بهطور کامل از هم باز میشوند و در شکلهای مختلف، دوباره از آنها استفاده میشود.
این استادیوم تنها چند دقیقه با فرودگاه بینالمللی حمد در دوحه فاصله دارد, این ورزشگاه را میتوان نزدیکترین ورزشگاه جامجهانی۲۰۲۲ قطر به مرکز شهر دوحه دانست.
ورزشگاه الجنوب

این ورزشگاه در شهر الوکره قرار گرفتهاست، شهر الوکره ۱۸ کیلومتر با پایتخت قطر (دوحه) فاصله دارد. ۴۰ هزار تماشاگری که تور جام جهانی قطر را خریداری کردهاند، میتوانند بازیهای گروهی جامجهانی را در این استادیوم تماشا کنند. استادیوم الجنوب بخشی از مجموعه ورزشی بزرگتری است که در آن پیست دوچرخهسواری، مسیر اسب سواری، رستوران، فروشگاه و کلوپهای ورزشی مختلفی قرار دارد.
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم، استادیومهای جامجهانی ۲۰۲۲ قطر به گونهای طراحی شدهاند که بعد از اتمام جامجهانی ظرفیت آنها کاهش پیدا کند و صندلیهایی که از هر استادیوم خارج میشود به کشورهای دیگر اهدا شود.
ورزشگاه الجنوب در خارج از شهر الوکره قرار دارد و در اطراف آن جاده، پارکینگ و مناطق مسکونی قرار گرفتهاست، در اطراف این ورزشگاه امکانات خاصی برای خرید مواد غذایی یا گذراندن اوقات فراغت گردشگران وجود ندارد.
استادیوم احمد بن علی

این استادیوم در شهر الریان ساخته شدهاست و ظرفیت پذیرش ۴۰ هزار تماشاچی را دارد. در نمای خارجی این استادیوم طرحی موجدار را مشاهده میکنید که گویای فرهنگ مردمان قطر است.
در نزدیکی این استادیوم مرکز خرید بزرگ قطر قرار دارد. در این مرکز خرید چندین رستوران و غذاخوری وجود دارد. اگر قبل یا بعد از بازی گرسنه شدید، میتوانید به این مجموعه مراجعه کنید. در نزدیکی این استادیوم هتل لوکس الریان قرار دارد. این هتل نیز بخشی از مرکز خرید بزرگ قطر است.
استادیوم بنیاد قطر

این استادیوم در شهر اموزشی الریان قرار دارد، شهر آموزش الریان توسط بنیاد قطر تاسیس شدهاست. در این شهر آموزشی امکانات مختلف آموزشی نظیر ۸ دانشگاه بینالمللی، پردیسهای مختلف و مرکز گفتگو وجود دارد.
استادیوم بنیاد قطر از جدیدترین سازههایی است که در این شهر آموزشی ساخته شدهاست. این استودیوم ظرفیت پذیرش ۴۰ هزار تماشاچی پروپاقرص فوتبال را دارد.
برای دهههای آینده، استادیوم بنیاد قطر بهعنوان یک الگو در زمینه خلاقیت و نوآوری و توسعه پایدار شناخته خواهد شد. طراحی و نحوه ساخت این استادیوم مطابق با چشم انداز ملی ۲۰۳۰ قطر بودهاست
استادیوم الثمامه

این استادیوم ظرفیت پذیرش ۴۰ هزار تماشاچی را دارد، طراحی این استادیوم بسیار بینظیر و خاص است.. طراحی این استادیوم به گونهای بودهاست که ژ گردشگران مختلفی که از سرتاسر جهان به قطر میآیند را با فرهنگ و سنت دیرینه مردمان عرب این منطقه بیشتر آشنا کند. این استادیوم شبیه به یک کلاه محلی که با نام «قحفیه» خوانده میشود، ساخته شدهاست استادیوم الثمامه در بخش جنوبی شهر دوحه قرار دارد. این استادیوم با فرودگاه بینالمللی حمد چند دقیقهای فاصله دارد.
ساخت ورزشگاه الثمامه از سال ۲۰۱۷ شروع شد و حدود ۴ سال طول کشید تا بهطور کامل ساخته شود. این ورزشگاه در ۲۲ اکتبر سال ۲۰۲۱ رسماً افتتاح شد، در نزدیکی این استادیوم امکانات رفاهی زیادی وجود ندارد و بهندرت میتوانید غذاخوری یا رستورانی را در اطراف آن پیدا کنید.
استادیوم بینالمللی خلیفه

این استادیوم در پایتخت قطر یعنی شهر دوحه قرار گرفتهاست و ظرفیت پذیرش ۴۰ هزار تماشاگر پروپاقرصی را دارد که تور مسابقات جامجهانی قطر را خریداری کردهاند و دوست دارند بازیهای این دوره از جامجهانی را از نزدیک تماشا کنند.
استادیوم بینالمللی خلیفه در سال ۱۹۷۶ ساخته شد. این استادیوم در سال ۲۰۰۵ دستخوش تغییرات شد تا برای مسابقات آسیایی ۲۰۰۶ که توسط کشور قطر میزبانی میشد، آماده شود.
طراحی استادیوم بینالمللی قطر بسیار خاص و جذاب است. این استادیوم جزئی از شهر ورزشی دوحه که با نام «منطقه اسپایر» شناخته میشود، است.
استادیوم بینالمللی خلیفه در غرب شهر دوحه قرار گرفته است و حدود ۱۰ کیلومتر با مرکز این شهر فاصله دارد.
ورزشگاه لوسیل

این ورزشگاه برای پذیرش ۸۰ هزار تماشاچی فوتبال آمادگی دارد. ورزشگاه لوسیل، همانطور که از نام آن پیداست، در شهر لوسیل قرار دارد. این ورزشگاه در بخش الریان شهر لوسیل، که بخش توسعهی یافتهی این شهر است، ساخته شدهاست و مراسم اختتامیه جامجهانی ۲۰۲۲ در این ورزشگاه انجام میشود.
در اطراف این استادیوم قرار است که کافهها و رستورانهای مختلفی ساخته شود تا تماشاگرانی که به قصد بازدید بازیهای جامجهانی روانه این شهر می شوند، لحظات لذتبخشی را بعد یا قبلاز بازی تجربه کنند. طبق برنامههای توسعه این منطقه، قرار است که هتلهای زیادی در نزدیکی ورزشگاه لوسیل ساخته شود.
نکته
بعد از پایان مسابقات جامجهانی ۲۰۲۲ تمامی ورزشگاه های قطر دچار تغیرات خواهند شد و ظرفیت تمامی استادیوم ها به 20 الی 25 هزار نفر کاهش پیدا خواهد کرد و صندلیهای آن نیز به کشورهای دیگر اهدا میشود تا کشورهای دیگر بتوانند زیر ساخت های ورزشی شان را ارتقا دهند
No comment